I wish

somtimes I wish I was a kid again. when the hardest decision was to choose what colous was your favourite. there was nothing in the world that couldn't be fixed by mom or dad, nothing to worry about. all that is over now, now I have to make my own decisions about what I want for my future. I don't know! I just want to be happy, but the thing is that being happy isn't easy. some times impossible. what do you do then? I don't know! does anyone? but still growing up is a part of life that you wouldn't want to miss. so what do you do? I don't know, but some how things turn out to be better than you expect them to (not always but most times). so I guess I'll jusst have to live through it, even though it migh hurt a little som times.

ny medlem i efs

idag hade vi efs möte hemma hos oss. det var riktigt roligt att få bli välkomnad på riktigt, även om det var svårt att få till ett datum först (jag har ju inget annat för mig^^). det började med att maggan pratade lite om bön, det var väldigt intressant och då börjar man fundera lite på det där med bön. jag ska nog försöka använda mitt armband jag fick i komfirmationspresent. sen fick emelie och jag våra bibelord. emelie fick ett som är väldigt speciellt för mig. det är filipperbrevet 4:4

Gläd er alltid i Herren. Än en gång vill jag säga: gläd er. Låt alla människor se hur fördragsamma ni är. Herren är nära. Gör er inga bekymmer, utan när ni åkallar och ber, tacka då Gud och låt honom få veta alla era önskningar. Då skall Guds frid, som är mera värd än allt vi tänker, ge era hjärtan och era tankar skydd i Kristus Jesus.

fil. 4:4

det är speciellt eftersom när vi komfirmander skulle hålla i gudstjänsten så var det jag som skulle läsa just den texten. ja, sen så kollade vi på film om några masaier(tror det stavas så) i afrika och hur deras liv såg ut efter att de blivit kristna. så mycket mer gjorde vi inte, förutom att äta mat och prata och på innan alla gick hem så sjöng vi, din trofasta kärlek. den är också mycket speciell och förknippad med komfirmationen.

det var mycket roligt, även om det vara var gamla tanter och gubbar förutom maggan, och min famlij. det ska bli roligt att se hur det uvecklas.

IKEA

ja, under dom senaste dagarna har jag skaffat mig viktiga kunskaper tills när det är dags att flytta hemifrån. jag har nämligen spenderat flera timmar med att gå runt på ikea i västerås och att tillsammans med min pappa sätta ihop min nya garderob. och jag måste faktiskt säga att det ser inte så tokigt ut! vi har lyckats få upp den och nu är det bara att sätta fast dörrarna kvar. så om du inte upptäkt det innan så kan jag säga att ikea är en riktigt smart uppfinning! bra och billiga möbler, goda köttbullar och mjukglass och så spelar dom bra bakgrundsmusik ( jag hörde att dom spelade shackles (prais you) i högtalaren).

WIHOOO!!!!

dagen började sådär, gick upp extra tidigt för en läsläsnings lektion som va inställd :/ inte sådär jätte roligt, sen fortsatte dagen med vanliga lektioner. musik där vi sjöng i stämmor och det ända jag kunde tänka på var transtrand och när vi sjöng välsignelsen (saknar grymt mycket!). Idag skulle också vårat so arbete om ett land (jag hade USA^^) vara inne så jag fick i hop det i sista sekund och kunde lämna in det. ja, dagen rullade på och så var det pizza till lunch (hahaha, läs förra inlägget ;)höhö) jag och petra rensade hela skolköket, okej kanske inte riktigt men nästan. sen började dagen bara böo sämre och sämre, jag vet inte varför men det bara blev så. MEN, sen kom beskedet som jag väntat så länge på som gjorde allt bra igen, dom tar emot mig som sökande för natur fotboll lag på celsius!!! :D så sjukt bra!!!!!! så nu sitter jag och bara njuter! :D omdu vill veta ungefär hu det känns att vara jag nu så lyssna på det här så kanske du förstår bättre ;)


ja, vad ska man säga?

jag säger bara läs det här och skratta lite X)

konsert

Ja som jag skrev i innan här så skulle jag spela idag. Och tro det eller ej (jag är fortfarande chockad) så lyckades jag vara solist utan att svimma eller ens spela fel, visst lite falskt här och var kanske det lät men det va en svår låt! (det var egentligen inte så stor grej om man säger så, det va typ brar 30-40 pers där men ändå).
Innan konserten så kändes det som om min mage hade vänts ut och inn och försökte vända sig tillbaka men lyckades inte. Sen började konserten och jag, Julia och Erik skulle spela tillsammans med blockflöjterna. Det var inte så svårt men sen va det bara två nummer kvar innan jag skulle spela. Då började hjärtat bulta så att det kändes i hela kroppen och jag hörde knappt vad som andra spelade för jag hörde bara dunkandet. När jag väl skulle gå upp och hämta min cello började jag skaka, och det går ju inte särsklit bra att spela cello med en skakande stråkarm. Då fick jag ta och skärpa mig och jag lyckade faktiskt ganska bra med. Det var nästan bara sista tonen som armen började skaka lite igen. Vad jag hört från publiken så lät det bra. Det var också det enda stycket som jag spelade och såg glad ut (tydligen), men det kan ju ha berott på att jag inte hade några noter att koncentrera mig på. Det är mycket lättare att spela utantill om man inte tänker för mycket. Resten gick också bra även om jag spelade lite fel, fast det hördes kanske inte så mycket eftersom då var det i ensambeln. Tack till alla ni som kom och lyssnade och till min familj som fick stå ut med oväsendet när jag försökte lära mig att spela den där chess ( väldigt svårt stycke faktiskt)


klassisk musik

jag har faktiskt kommit på att jag gillar klassisk musik, eller ja det visste jag ju lite innan men jag trodde liksom inte att jag skulle sitta och lyssna på klassisk musik istället för allt som finns på tex. youtube. så nu sitter jag här och är hur nervös som helst för imorn då jag ska spela upp klassisk musik. jag ska vara solist!(och nej jag skämtar inte!) Min kompis mimmi och jag ska spela tillsammans, jag på cello och hon på piano. hur gick det här till egentligen? suck, får hoppas att huvet blir bättre tillsimorn. men det ska ändå bli kul, även om risken för att jag spelar lite falskt och kanske till och med fel är hyfsat stor.

dessutom vill jag bara säga att jag har en underbar vänn som heter petra aka pertty som är finast och jag skulle inte byta våran vänskap mot någonting i hela världen! this is for you pertty ;) <3

trött

ibland blir jag bara så trött på allting! trött på att vara trött helatiden, trött på ha ont i huvet så hämla ofta! trött på att vara jag! suck, men vad ska man göra?


klen, klen, klen!

ja, dagen börjar med att man går upp tidigt (kvart i 7) för att gå på läxläsning och göra matteläxan. jag kan bara inte göra den hemma, det är nästan omöjligt. men när man väl är där så får man veta att den är inställd och man har kommit dit i onödan! suck, ja då fick man sitta där och försöka plugga ändå men det är ju inte samma sak för man blir inte lika koncentrerad. sen vardet musik där jag spelade trummor och lärde mig om not system (vliket jag redan kunde lite eftersom jag spelar ju cello). när den letionen va över var det nationellt prov i engelska, jag var ganska lugn innan eftersom det krävs typ att jag gör bort mig totalt för att jag ska sabba mitt betyg. tror du inte att när jag sitter där inte kommer på någonting att skriva om så tillslut skrev jag om hur stolt jag är över mig själv (haha, det var det värsta skämt jag hört på länge!). ja, skoldagen avslutades med lite basket (perre ruffade hela tiden ;O) och 888:an. jag som då inte har så bra kondition sprang förstås inte särskilt bra och inte hjälper det att man helatiden intalar sig att man är klen! fast det stämmer nog, men ändå! så det va jag idag, klen klen klen!

???

Idag på so:n fick jag i uppgift att läsa en artikel (http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=760878) av min so-lärare, eftersom vi några gånger diskuterat tro och sådant. Artikeln handlade om att man i USA försökt få tillstånd att lära ut bibelns skapelsle berättelse istället för darwins evolutions teori. Jag är (eller vill iaf vara) kristen men vet inte riktigt hur man ska tänka runt sådana frågor. Jag tycker att vara kristen låter vettigare än att vara ateist eller någon annan religion, men samtidigt finns det vissa saker som jag inte riktigt vet om jag kan tro på. Det blir oftast så när vetenskapen krockar med tron eller när man pratar med någon som inte tror på samma sak (tex. min lärare, han är ateist) som det blir så svårt eftersom jag vet inte vad jag tror på. Kan jag verkligen kalla mig kristen om jag inte tror på allt som står i bibeln? Kan jag bara tro på vissa delar eller kommer jag inte var bra nog för Gud då? Jag vet ju inte, och egentligen kan väll ingen annan heller det. Jag menar, ingen kan ju säga att det är totalt sanning att Gud finns eller inte finns. Det måste man välja själv om man tror elle inte. Jag tror att Gud finns och att Jesus var hans son och allt det där men sen kommer det en massa andra grejer man måste bestämma sig om vad man tror på och där har jag ingen aning.

Det blir inte så bra för mig om jag tänker för mycket på det här för då blir jag alldeles snurrig i bollen (det kanske märks lite). Det finns ju inga lätta svar när det gäller sånt här.

14april

idag när vi komm till skolan var det riktigt läskig stämning, alla visste ju vad som hade hänt med pontus. själv kände jag inte honom men det blir ändå så overkligt att någon som har gått på samma skola och bott på gatan berdivd bara upphör att existera. jag har inte vart upp til järnvägen än men ska nog dit. ja, vi behövde ju inte jobba dom två första lektionerna. ingen skulle nog kunnat jobb särsklit bra ändå. men dom hade ingen flagga på halvstång! det var riktigt dåligt, han hade ju faktiskt gått ut sommaren innan. R.I.P. även om jag inte kände dig och du troligtvis inte vetat vem jag är

Camp7 med upplandslaget

Nu i helgen har jag vart på läger i uppsala. det var ett läger med mycket fotboll, precis som det ska vara! :) Vi bodde på scandic-nord, vilket är ett stort framsteg från skolsalar med luftmadrass. Frösta träningen gick inte så bra (iaf enligt mig). Jag va sur och negativ och då funkar ju inte mycket. Sen på vilan fick jag ett underbart bra tips, att ställa mig i spegeln och bara le. Och guess what?! det funka :D när jag blev sådär sur över att inget funka å träningarna så försökte jag bara se mig själv där jag stod och flina och på nåt sätt så blev man inte lika sur. tusen tack för tipset, det räddade nog hela lägret. Sen på kvällen pratade jag med Peter, målvaktstränaren om min framtid och det var väldigt skönt och jag frågade honom om jag fick köpa glass och han sa ja :O Så jag och Mimmi gick till statoil och köpte glass, den nya magnum som heter nånting om maya mystic nåt sånt och den va sjuktgod! Efter det satt vi och pratade på rummet och sen komm Johanna (en annan målvakt på lägret) och vi satt och prata. Då ringde vi Forsen som är på Em-kval för flickor 17 (hon kommer typ bli bäst i hela värden) och insåg att scandic inte är så lyxigt i alla fall :P I stort sett var lägret superkul, mycket mat, fotboll och prat med alla härliga tjejer. hoppas bara man kommer med till cup-kommunal nu.

Ja, bättre helg är nog svårt att få(okej kanske om det skulle vara återträff för konfan så). Speciellt med en så trevlig rumskamrat och alla andra härliga människor som va där.

11april

idag har faktiskt varit en bra dag :) började med skolan som vanligt men vi hade två timmars luch, det va skönt! sen va det matte och efter det profil. då fick vi veta att vi i maj ska på vandring, från lillkyrka till bredsand jag som är så bra på att gå :P och om man inte kan få skjuts hem måste man gå hem från bresse :O men men, det ska nog gå bra. sen hade vi friskis och svettis, det är faktiskt jätteroligt!(även om man inte är så bra då) på kvällen var jag och petra på bio, juno. den va jättebra, jag hade redan sett den på planet på väg till usa men den va mycket bättre på bio. nu i helgen är det upplandsläger för hela slanten! längtar sjukt mycket. och bara 19dagar kvar till återträffen!

suck :/

ibland känns bara allting hopplöst, inget går bra(behöver inte nödvändigtvis vara sant men det känns så). då vet man inte vad man ska göra. jag menar om man hade en lösning så skulle det ju inte kännas så. jag blir bara så trött på allting! orkar inte. och då börjar man övertala sig att det blir nog bättre till helgen men det blir det inte! suck. man vill ju bara att det ska bli bra, men hur gör man? nån som vet?

8 april Min födelsedag =)

ja, idag är det min födelsedag! jag bara älskar att vakna till att dom sjunger för en, nu vaknade jag ju förstås av att min kudde ramlade ner i golvet och dragkedjan slog i golvet och gjorde nåt läskigt ljud men ändå :P jag fick två presenter på morgonen, en från min syrra (båda the ring filmerna, skräckisarna ) och en väska från mina föräldrar. resten av presenterna skulle sparas till kvällen. sen va skolan ungefär som vanligt, fast det va väldigt jobbigt när syon kom och prata eftersom jag inte kommit in i uppsala och jag och mina föräldrar måste fixa med överklagan och skit. som tur var fick jag sms från hulda lite senare vilket gjorde att jag blev glad igen :) sen var jag på stan med älskade pertty aka ptera. det var verkligen roligt när vi pröva en massa kläder, käka wienerbröd och shoppade loss. sen åkte vi hem till petra där vi åt glass och pratade lite. sen va det dags för mig att dra mig hemåt för min super middag, dvs hamburgare med bacon och ben&jerrys till efterrätt (amerikan som man är ^^) tack alla för en underbar födelsedag. skulle inte betyda nånting utan er

familj

ibland så kommer jag på hur mycket jag äslkar min familj, sen vid andra tillfällen kan jag nästan glömma bort det. men nu skulle jag faktiskt vilja skriva nånting för min famlij för att jag älskar dom verkligen, och det är inte bara dom som jag är biologiskt släkt med jag menar med familj. det finns vissa stunder då man uppskatar sin familj mer än vanligt, tex som idag när vi skulle ha möte på fanna ip och vi stter där och typ ingen vågar säga något och min pappa sitter och försöker hålla i det hela. det kanske låter konstigt men då bara kände jag hur mycket jag uppskattar min pappa och allt han gör för mig. samma sak med min släkt, inte för att jag brukar bli irriterad på dom, det är mer bara att jag glömmer att dom finns och att dom är så himla underbara. jag var ju i USA på påsklovet för min gammelmormors begravning och fick träffa nätan hela släkten och det kan inte beskrivas med ord hur skönt det va. så det här är till hela min famlij, släkt och vänner: även om jag inte alltid visar det så älskar jag er, så grymt mycket.

Upplandscup

idag spelade vi i upplandscupen och guess what? VI VANN!! så sjukt härligt! spelet var jättebra i början av första halvlek men sen tappade vi lite. vi behövde dock utnytja våran extra straff för att vinna, men ändå! dom hade åkt ut ur tvåa och vi ligger just nu i fyran så det var ju riktigt bra! vi kann bara vi vill! (om ni undrar om det där med straffen så är det så här att i upplandscupen så får man en extra straff om laget man möter ligger i en division högre än en själv). så här är ett kort på laget precis efter matchen ( det är jag med den gula tröjan ^^) image1

Upplandscup

idag ska jag vara med och spela mot östervåla i upplandscupen, det är ganska nervöst för jag tror att dom är ganska bra. fast jag vet att vi också är ganska bra och att vi kan ta dom om vi spelar så bra som vi kan. jag trodde inte jag skulle få vara med och spela, men det fick jag :D så nu är det bara tagga, tagga, tagga!!


2 april

ja, idag har varit ganska jobbig på grund av huvudverk och extrem trötthet ( och ändå sitter jag här fast jag borde sova, hmm kan det ha nåt med saken att göra?) skolan va som vanligt, många lektioner osv. sen åt jag bombay curry som inte smakade curry, vilket va tur eftersom jag inte gillar det. sen var jag ute och jonglerade lite på baksidan det va jätte roligt men jag kan inte jonglera med min nya  trixboll. det får jag jobba på  ;) sen var det träning, och det var jätteroligt! och det kändes också riktigt bra. sen blev jag ju bara sämre och sämre ju längre träningen led men det gjorde inget det va kul ändå. nu måste jag skynda mig iväg och sova innan pappa kommer och undrar varför jag sitter och skriver här istället för att sova ^^

andra avenyn vs. fotboll

jag har kommit på att det inte är bra att bli beroende av tv-serier! som ikväll kommer jag ju sitta hela kvällen vid tvn bara för att det är andra avenyn och sen champions league, och det är inte bra. tur att jag har träning på onsdagar och torsdagar så att jag inte bara sitter som en säck potatis och stirrar på den dumma burken :P men men, det får bli som det blir. för man kan ju inte bara missa det, eller hur?

tisdag 1april 08

denna dag har varit väldigt bra faktiskt =) började på morgonen med ett alltid lika rolig msn konversation med mathilda. sen va det dags för skolan och det var väll inte det roligaste men med mimmi och petra bli ju skolan tusen gånger roligare. dessutom så hade vi  en lång rast som vi satt och diskuterade april skämt ( vilket var mycket roligt även om jag inte kom på nåt särsklit bra). senare på so:n så va vi på biblioteket och skulle låna böcker och jag (tro det eller ej) lånade en filosofi bok! inte till so:n förstås men den såg rolig. jag vet inte vad som flög i mig, en fågel kanske :P sen åt jag och petra årets första mjukglass (med karamell strössel, mums!) och det var mycket härligt att sitta där på torget i strålande solsken med härliga vänner :) sen va det ju utvecklingssamtal, vilket inte va så farligt med tanke på att mina betyg såg ganska bra ut :) det ända som oroar är om dom godtar mig som sökande i uppsala efter överklagandet. får hålla tummarna! om det bara kunde va likadant väder hela vecka kan det ju bli riktigt bra!

Välkommen till min nya blogg!

ja, jag har aldrig gjort nåt sånt här så va inte för hårda när ni läser ^^

RSS 2.0